Jupiler Tauro, 2de maal proeven

Jupiler Tauro!Het 2de flesje Tauro is geopend. Dit maal is het bier wel degelijk goed gekoeld, en het smaakverschil is opmerkelijk.

In tegenstelling tot het ongekoelde exemplaar van gisteren, is bij het gekoelde flesje in mijn hand, wel degelijk een scherpere alcoholsmaak te proeven.
Toch blijft deze veel verfijnder dan de scherpe smaak bij vele andere zware bieren (Bvb bij een Chimay Bleu)

Algemeen genomen begint dit nieuwe biertje uit de Jupiler-stal met een frisse pintsmaak. Het is pas later dat je een echt verschil proeft. Tauro kan je het beste plaatsen in de groep van trendy bieren als Vedett, Carlsberg en zo meer. Het alcoholpercentage ligt wel hoger dan deze party-biertjes, maar de smaak, het flesje en de sfeer rondom Tauro ligt echt wel in die richting.

Vergelijken met andere zware bieren in verband met verfijning qua smaak is moeilijk. Net zoals Duvel zijn eigen klasse heeft, zal dit ook zo zijn voor Tauro. Het hoort zeker niet tot de Trappisten qua smaak, en net zo min hoort het bij degustatiebieren als Hommel, Grimbergen of Kasteelbier.

Is Tauro de eerste in de zware partybieren? Wordt dit een nieuwe trend? In alle geval, het is een geslaagd experiment/product. Als de prijs correct is, zal hij tot het standaard assortiment in mijn kelder horen.

Bedankt Jupiler, bedankt Clo!

2 Replies to “Jupiler Tauro, 2de maal proeven”

Comments are closed.