Jupiler Tauro

De sacochen hebben op BGGD#8 een mooi cadootje gekregen! Een van de eerste 250 flesjes Jupiler Tauro. Zo wijs maat.

Jupiler Tauro is een nieuw zwaar, blond bier van Jupiler. 8,3¬? zowaar. Eigenlijk wordt dit biertje vandaag maar gelanceerd (en wel om 15u in Antwerpen en Luik), maar de BGGD-ers kregen al een preview. En we hebben het ons laten smaken. Eigenlijk moet het nieuwe bier zeer koud gedronken worden werd ons gezegd, maar ik kon het toch niet laten om al eentje te proberen.

Jupiler Tauro komt in een mooi flesje van 33cc. Rondom de hals een classy zwart/wit etiket met rode details. Op de fles zelf het logo van Jupiler in reli?´f. Het capsuletje is trouwens zwart – wit -rood.
Het bier zelf is beetje verraderlijk. Het smaakt helemaal niet sterk. Duvel, Malheur10 en nog verschillende andere zwaardere bieren hebben een specifieke scherpe alcoholsmaak, en dat vind je niet terug bij deze Tauro. Een iets verfijnde Jupilersmaak, beetje zoetig, aangenaam om te drinken.
Ook mijn gezelschap (Tim, Greet, Kato) waren het hiermee eens. Greet, die normaal zelfs helemaal geen bier drink, kon de smaak best verdragen. Ik denk dus dat het een zeer toegankelijk zwaar bier is.
Het was natuurlijk niet echt koud, ons flesje, dus die proeftest gaan we vanavond nog eens opnieuw doen, maar dan met een gekoelde versie!

Ik hoop ook dat er snel aangepaste glazen voor Tauro komen, eventueel ook met het logo in reli?´f, want zo een bier drinken uit het flesje is vragen voor extra alcoholrush vrees ik (nuja, toch bij mij!)

6 Replies to “Jupiler Tauro”

  1. Pff, reclamehoer 🙂
    Duvel rules!
    Ik heb het sowieso al niet voor Jupiler’s non-smaak (ge drinkt percies water) al moet ik toegeven dat Maes, hoewel dat wel smaak heeft maar geen goeie, nog erger is.

Comments are closed.